‘Slechtste ploeg van de eredivisie’ blijft in de eredivisie

Kevin Kreuger

Het was afgelopen zaterdagavond feest in Amsterdam – West. In de Aristoshal wist DEF-Fire/Aristos zich dankzij een klinkende 30 – 19 overwinning op Olympia’89 te verzekeren van een nieuw seizoen eredivisie-handbal.

Na het verloren uitduel was een overwinning met minimaal twee doelpunten verschil noodzakelijk om handhaving veilig te stellen.  In een bomvolle sporthal zag het publiek dan ook een strijdlustig Aristos, dat vanaf de eerste minuut het initiatief nam. Bij rust was de marge al acht doelpunten in het voordeel van de Amsterdammers (17 – 9).

Tweede helft
Een kleine opleving van Olympia in het tweede bedrijf zorgde dat het gat iets werd verkleint (15 – 20), maar dit leidde niet tot paniek bij de thuisploeg. Gecontroleerd speelde de formatie van Maarten Roestenburg de wedstrijd uit. Een klinkende 30 – 19 overwinning was een feit.

“Overal stond het zwart van de mensen”

“Fantastisch dat er zoveel mensen naar de hal zijn gekomen vandaag”, vertelt een goed gehumeurde Kevin Kreuger direct na de wedstrijd. “De tribune, de Ultra-hoek en zelfs in de gang, overal stond het zwart van de mensen. Heerlijk om zoveel support te krijgen als het er echt om gaat.”

‘Slechtste ploeg’
Extra opvallend waren de outfits van Aristos Ultras, de harde kern van de Amsterdammers. Op achterkant van hun shirts stond de tekst: ‘Supportersvereniging van H.V. Aristos: de slechtste ploeg van de eredivisie’. “Veel mensen vinden dat Aristos niet in de eredivisie hoort.”, aldus een jongeman in Jokerpak direct na de wedstrijd. “Ze vinden Aristos een bierteam en dat we te weinig trainen. Des te lekkerder is het dat we nog een jaartje in de eredivisie blijven.”