Het NHV steekt veel tijd en energie in het enthousiasmeren van jongens om te gaan handballen. Onze eigen Ken van Hasselt verzorgde afgelopen woensdag als onderdeel van het project ‘Jongens handballen’ een training bij We Have in Weesp. 

“Het was echt ontzettend lachen.” vertelt Van Hasselt. “In totaal waren er 36 jongens aanwezig en ze waren allemaal super gemotiveerd en leergierig. Ook voor mij een mooie ervaring omdat ik de laatste jaren vooral met volwassen handballers heb gewerkt.”

Boys only handball experience
De verhoudingen tussen het aantal actieve mannen en vrouwen die in Nederland handballen is al jaren scheef. Daarom organiseert het NHV sinds januari op verschillende plekken in Nederland  ‘boys only handball experience evenementen’.  Door het aantrekken van meer mannelijke leden hoopt het NHV aankomende zomer voor het eerst sinds tijden weer boven de 50.000 leden uit te komen.

Foto: We Have