‘Wij moeten breken met de rol van underdog’

‘Wij moeten breken met de rol van underdog’

Trainer/coach Maarten Roestenburg is vastberaden aankomend seizoen een plaats in de middenmoot van de eredivisie te veroveren met DEF-Fire/Aristos. Kijkend naar de selectie is de Amsterdamse formatie dat aan zichzelf verplicht vindt de 38-jarige oefenmeester. 

“Aristos heeft zichzelf de afgelopen jaren voortdurend geprofileerd als de underdog. Daar gaan we dit seizoen maar eens mee breken.” zegt Roestenburg stellig. “We hebben in de breedte een ontzettend sterke selectie en ook nog eens meer ervaring dan de meeste andere ploegen. Ik zie dan ook niet in waarom we aankomend seizoen de underdog zijn en tegen degradatie zouden moeten vechten.”

“Aristos is allang niet meer het lelijke eendje van de eredivisie.”

De professionalisering van de vereniging speelt daarbij een belangrijke rol vindt Roestenburg. “We zijn met beperkte middelen zoveel mogelijk voorwaarden aan het scheppen waarmee we als club vooruit kunnen. Er is geïnvesteerd in een krachthonk en de technische- en medische staf is op volle oorlogssterkte gebracht. Een Volendam of LIONS zijn we uiteraard nog lang niet, maar het begin is er. Aristos is allang niet meer het lelijke eendje van de eredivisie.”

Doelstelling
“Spelen om een plek in de BENE-League is sowieso een stap te ver, maar zonder degradatiestress spelen in de middenmoot is gewoon mogelijk.” vervolgt Roestenburg zijn betoog. “Als ik kijk naar de eredivisie zijn er zo vijf ploegen die wij onder ons moeten kunnen houden.”

DFS Arnhem
Zaterdag 9 september start DEF-Fire/Aristos aan de eredivisie. De ploeg van Maarten Roestenburg moet dan direct aan de bak tegen DFS Arnhem, de voormalige nummer 2 uit de eredivisie van vorig seizoen. Het duel start om 20:40 uur in sporthal Elderveld in Arnhem. Het eerste thuisduel is op zaterdag 16 september tegen BFC.

Foto: Luc van Leeuwen