Ken van Hasselt heeft afgelopen weekend succesvol zijn trainerscursus weten af te ronden. Onder het toeziend oog van Dolf de Beurs en praktijkbegeleider Maarten Roestenburg wist 35 jarige Limburger zijn HT4 binnen te hengelen. 

De HT4 opleiding is bedoeld voor ambitieuze trainers in de wedstrijdsport, specifiek gericht op tophandbal. De HT4 maakt tevens onderdeel uit van het licentiesysteem voor BENE-League en eredivisieteams. Teams in deze klasse dienen verplicht een HT4 trainer in dienst te hebben.

‘Ik ben blij dat ik hem in één seizoen heb kunnen afronden’

“Het was behoorlijk wat werk” liet Van Hasselt direct na het behalen van zijn diploma weten. “De cursus heeft voor mij ontzettend veel waarde gehad en ik ben blij dat ik hem in één seizoen heb kunnen afronden. De tips van Maarten en de feedback van Dolf zijn voor mij zeer waardevol geweest en ik ga daar zeker gebruik van maken in mijn verdere trainersloopbaan.”

Vertrek
Van Hasselt vertrekt na dit seizoen bij DEF-Fire/Aristos. Hij zal worden opgevolgd door Maarten Roestenburg. Waar Van Hasselt volgende seizoen aan het roer zal staan is nog niet bekend.