Vertrekkend hoofdcoach Ken van Hasselt is zo trots als pauw na een zenuwslopende weekend waarin handhaving in de eredivisie werd veilig gesteld. Hoewel het seizoen behalve hoogtepunten ook dieptepunten kende kijkt de geboren Limburger met overwegend een goed gevoel terug op zijn debuut als eredvisietrainer.

“Ik ben deze uitdaging aangegaan met het doel DEF-Fire/Aristos in de eredivisie te houden.” vertelt Van Hasselt. “Daar zijn we in geslaagd en dat maakt mij trots. Zowel in de reguliere competitie als in de nacompetitie hebben we goede wedstrijden gespeeld waarmee we hebben laten zien dat we thuishoren op dit niveau. Denk bijvoorbeeld aan de overwinning op Lions en Aalsmeer.”

‘Normaal gesproken moet drie keer winnen in de nacompetitie genoeg zijn om je makkelijk te handhaven’

Toch liep de spanning in de degradatiepoule onverwachts hoger op dan normaal. Ook Tachos en HARO wisten op onverwachte momenten de punten bijeen te sprokkelen, hetgeen er toe leidde dat Aristos zich pas in de laatste speelronde verzekerde van nog een seizoen eredivisie. “Normaal gesproken moet drie keer winnen in de nacompetitie genoeg zijn om je makkelijk te handhaven, maar dit jaar bleef het ongekend spannend en werd het pas zaterdagavond duidelijk dat de doelstelling is behaald.”

Slechtste ploeg
Trots ben ik op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze prestatie. Al met al een topprestatie voor de slechtste club uit de eredivisie.” Laat Van Hasselt tot besluit weten met een grote glimlach van oor tot oor.

Foto: Luc van Leeuwen