Matige tweede helft nekt DEF-Fire/Aristos

DEF-Fire/Aristos is er niet in geslaagd zich definitief veilig te spelen in de eredivisie. De ploeg van Ken van Hasselt moest zijn meerdere erkennen in RED-RAG/Tachos: 15 – 18.

Dat Aristos het aanvallend moeilijk zou krijgen was vooraf bekend. Schutters Mike van Dongen en Jeroen de Ruyter speelden niet, dus zou de overwinning vooral in de dekking moeten worden binnengesleept. Dat lukte in de eerste helft vrij aardig. Na 30 minuten had Tachos slechts vijf keer het net geraakt. Met een 10 – 5 voorsprong ging Aristos de rust in.

Tweede helft
Na rust zien we een ander Aristos en een ander Tachos op het veld. Waar Aristos voor rust de lakens uitdeelde waren de verhoudingen nu compleet omgedraaid. Aanvallend kon geen vuist meer gemaakt worden en ook verdedigend vlogen de Waalwijkers er te eenvoudig doorheen. Een 15 – 18 nederlaag was het directe gevolg.

Geen Koningsdag
Zaterdag krijgt Aristos zijn laatste kans om wedstrijden om direct degradatie te ontlopen. De Amsterdammers nemen het in Den Haag op tegen Hellas. Waar de training op Koningsdag aanvankelijk zou komen te vervallen heeft Van Hasselt zijn ploeg nu alsnog bij elkaar geroepen om de puntjes op de i te zetten.