Zaterdagavond staat voor DEF-Fire/Aristos de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. In de Aristoshal ontvangt de ploeg van Ken van Hasselt directe concurrent RED-RAG/Tachos in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. 

“Laat ik voorop stellen dat er voor beide ploegen veel op het spel staat”, vertelt Kevin Kreuger. “We verkeren allebei niet in de meest ideale positie alleen lag het bij ons wel iets meer in de lijn der verwachting dan bij Tachos. Als je zesde eindigt in de competitie moet handhaving tijdens de play-offs eigenlijk een vanzelfsprekendheid zijn. Dat is het dus blijkbaar niet.”

“Ieder doelpunt bij ons werd gevierd alsof we de Champions League hadden gewonnen”

Na drie speelronden ontsloeg de Brabantse club beide hoofdtrainers. Tot nu toe zonder het gewenste succes. Tachos staat op vier punten uit zes wedstrijden. Aristos heeft twee punten meer. “Handballend zijn wij zeker niet beter dan Tachos. Mentaal wel. Als ik terugkijk op beide wedstrijden in Waalwijk hebben wij ze twee keer op beleving afgetroefd. Ieder doelpunt bij ons werd gevierd alsof we de Champions League hadden gewonnen. Tachos kan op de één of andere manier niet bluffen, wij kunnen dat wel. Dat zal ook zaterdag weer het verschil moeten maken voor ons.”

Zaterdag, 20:30 uur
De wedstrijd tussen DEF-Fire/Aristos en RED-RAG/Tachos start zaterdagavond om 20:30 uur in de Aristoshal. De leiding is in handen van de scheidsrechters André Hommen en Marco Remmerswaal.

Foto: Luc van Leeuwen