Aristos zet in op gemengde toiletten en douches

Aristos zet in op gemengde toiletten en douches

Vanaf het seizoen 2017 – 2018 zullen er bij Aristos waarschijnlijk gemengde douches en toiletten zijn. Zo maakte het bestuur vrijdag bekend. 

Reden voor de gemengde douches en toiletten is erg simpel volgens voorzitter Jaimy Brandenburg, die tevens de bedenker is van het idee. “Veel leden dachten meteen dat we op deze manier mannen en vrouwen naakt in een ruimte wilden krijgen, maar dat is natuurlijk niet zo. Het gaat voornamelijk om de ruimte. We hebben al tijden te maken met te weinig ruimte op het complex. Het combineren van douche- en toiletruimten zien wij als eenvoudige oplossing voor ons ruimtegebrek.”

2017 – 2018
De maatregel zal waarschijnlijk pas ingaan vanaf het seizoen 2017 – 2018 . “Het plan staat als agendapunt op de algemene ledenvergadering. Die zal deze moeten goedkeuren, maar daarbij verwacht ik niet al te veel problemen. Onze club bestaat namelijk voor 63% uit mannen en een groot gedeelte van hen gebruikt de douche al langere tijd als toilet.”

Foto: Aristos