Tot twee weken geleden verdedigde hij nog samen met collega John Besseling het doel van DEF-Fire/Aristos in de eredivisie. Nu staat Quincy Kompier na het uitvallen van Besseling onder aanzienlijk hogere druk dan voorheen. Wij spraken met hem in de aanloop naar DEF-Fire/Aristos – Hellas. 

Allereerst een vraag die veel mensen hebben. Waarom noemt iedereen jou de Puma van Zwanenburg?
Ik denk dat die naam tot stand is gekomen door mijn reflexen in bepaalde situaties en het Zwanenburg gedeelte natuurlijk omdat ik daar woon, maar het zou ook zomaar om een andere reden kunnen zijn. Ik heb die naam niet zelf verzonnen (lacht).

Je bent nu door het uitvallen van John eerste keeper geworden. Hoe is dat voor jou?
Natuurlijk is eerste keeper worden iets dat je ambieert, maar dan niet zozeer op deze manier. Ik ben over het algemeen meer bezig met het functioneren van het hele team, dus nu ook.

John z’n timing was niet heel lekker hè?
Nee niet bepaald, we zitten in de meest belangrijke periode van het seizoen. Het hele jaar speelden we voor spek en bonen. Nu in de nacompetitie is het erop of eronder. Hierdoor ben ik uiteraard wel extra gemotiveerd en is het moment aangebroken om te laten zien wat ik daadwerkelijk in huis hebt.

Ervaar je meer stress door het wegvallen van John?
Ik ervaar geen stress. Ik ga van mijn eigen krachten uit en weet dat ik daarmee belangrijk kan zijn voor het team. Dat neemt niet weg dat het wel fijn is om een goede keeper op de bank te hebben die je kan vervangen op het moment dat het minder gaat.

Ja precies, je bedoelt daarmee Roan. Hoe is de wisselwerking met hem?
Roan en ik hebben een goede wisselwerking. Zowel voor als tijdens de wedstrijd houdt hij mij scherp en motiveert hij mij maximaal. En als ik niet naar behoren presteer heb ik het volste vertrouwen dat Roan mij goed vervangt en hou ik hem net zo scherp als hij bij mij doet.

Hoeveel wordt het zaterdag tegen Hellas?
Het wordt een wedstrijd die tot op het laatste moment spannend blijft. En net als de voorgaande 2 wedstrijden beslissen wij het in slotfase. Een 24-22 overwinning met een vangbal van Loek.

De wedstrijd tussen DEF-Fire/Aristos en Hellas start zaterdagavond om 21:00 uur in de Aristoshal.