De strijd om het landskampioenschap is in volle gang. Helaas zonder onze eigen heren die veroordeeld zijn tot het spelen in de degradatiepoule. In de winnaarspoule zijn gelukkig nog wel vijf oud Aristos-spelers actief. 

De volgende vijf spelers in de winaarspoule hebben een Aristos-verleden: Dico Coesel bij HV KRAS/Volendam, Quinten Ouderland bij FIQAS/Aalsmeer, Sven Hemmes bij JMS/Hurry Up, Lars Hemmes bij KWS/Quintus en Mark Portengen bij AES/Arnhem.

Kampioenspoule A
Quinten Ouderland is met FIQAS/Aalsmeer de nummer 2 in Kampioenspoule A en verbaasde afgelopen weekend vriend en vijand door de torenhoge favoriet OCI-Lions te verslaan. Beide teams staan nu op zes punten. Lars Hemmes, het jongere broertje van Sven Hemmes staat met Quintus derde in Kampioenspoule A, maar lijkt slechts op papier nog kans te maken op het bereiken van de kruisfinales. Het gat met Aalsmeer, de nummer 2, bedraagt vier punten met nog twee wedstrijden te spelen.

Kampioenspoule B
Zoals het nu naar uitziet zijn de kansen van Sven Hemmes, de grote broer van Lars, het meest gunstig. De inmiddels 28 jarige doelman gaat met Hurry Up aan de leiding in Winnaarspoule B en is ook op Europees vlak nog altijd actief. Het Volendam van Dico Coessel is de nummer 2 en heeft daarmee ook nog atijd goede kansen om de kruisfinales te halen.

Portengen
Ook AES/Arnhem-speler Mark Portengen maakt in theorie nog kans op het halen van de kruisfinales. De geboren Almerenaar kwam één seizoen uit voor Aristos.

Foto: Luc van Leeuwen