Minihandbalschool vriendentoernooi bij Aristos

Minihandbalschool vriendentoernooi bij Aristos

Komende zaterdag organiseert de Minihandbalschool Amsterdam weer een vriendentoernooi; dit keer (voor de tweede keer dit seizoen) in de Aristoshal. Ook Aristos is hier bij met de mini’s, met maar liefst twee teams. Het evenement start ’s middags om één uur en zal tot vier uur duren.

Minihandbalschool Amsterdam is op veel basisscholen in Amsterdam actief met de promotie van de handbalsport via zogenoemde ‘naschoolse activiteiten (NSA)’ waarin handbal als kennismaking wordt aangeboden. Vervolgens kunnen de kinderen die het handballen leuk vinden hierna lid worden van de Minihandbalschool (MHS) en krijgen ze handbaltraining ná schooltijd van gediplomeerde trainers.

Ook spelen ze van tijd tot tijd toernooitjes, zoals deze komende zaterdag. Amsterdamse handbalverenigingen hebben een aantal van deze MHS-teams ‘geadopteerd’ en zullen deze dan ook op zo’n toernooi coachen. Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat ze de sport én de club zo leuk gaan vinden dat ze lid willen worden!